چه افرادی قابلیت و توانایی سرمایهگذاری در بورس را دارند؟
خانهچه افرادی قابلیت و توانایی سرمایهگذاری در بورس را دارند؟
زمانی که صحبت از بازار بورس می شود، بیشتر این فکر در اذهان متواتر شده که فقط افراد خاصی میتوانند در این بازار فعالیت کنند و به کسب درآمد بپردازند، اما برخلاف این تصور عمومی هر شخصی می تواند وارد این بازار شده و در آن به فعالیت بپردازد. اما با رعایت اصول و قواعد حاکم در بازارسرمایه. بورس اوراق بهادار یکی از راههای ورود افراد به بازارسرمایه است. اما بایستی به این نکته توجه داشت که میزان سود کسب شده در بورس برای افراد مختلف متفاوت بوده و کسب این سود به عوامل زیر بستگی دارد:
میزان ریسک پذیر بودن، میزان سرمایه، تجربه سرمایهگذاری، داشتن دانش و تخصصی فنی در بازاربورس
همانطور بازاربورس می تواند دارای سود خوبی باشد، می تواند ضررهای زیادی را به همراه داشته باشد.با توجه به موارد عنوان شده افرادی که وارد بازارسرمایه میشوند بایستی قابلیت و توانایی حضور در این حوزه را داشته باشند.
این خصوصیات و تواناییهای را می توان به دو بخش تقسیم نمود:
اول خصوصیات درونی و شخصیتی بوده که اغلب از ابتدا، فرد این خصوصیات را داشته و رفتار و عملکرد او با این خصوصیات رشد پیدا کرده است.
دوم خصوصیات و قابلیتهایی است که اکتسابی بوده و برای داشتن این تواناییها باید زمان صرف کرد تا آنها را به دست آورد.
در این مقاله سرفصلهای زیر مورد بررسی قرار خواهد گرفت:
قابلیت ریسکپذیری و کنترل احساسات افراد برای سرمایهگذاری در بورس اوراق بهادار
توانایی تحمل ضرر و صبر در معاملات برای کسب سود سرمایهگذاری در بورس
داشتن دانش و اطلاعات لازم به همراه تجربه کافی برای کسب درآمد ماهیانه از بورس
میزان سرمایه برای ورود به بورس و عدم طمع برای کسب سود سرمایهگذاری در بورس
قابلیت ریسکپذیری و کنترل احساسات افراد برای سرمایهگذاری در بورس اوراق بهادار
افراد به منظور حضور در بازارسرمایه بایستی دارای ویژگی ها و خصوصیاتی باشند که بتوانند سرمایهگذاری موفقتری را در این بازار تجربه نمایند. دو قابلیت بسیار مهم که برای هر سرمایهگذاری ضرروی به نظر می رسد عبارتند از:
قابلیت ریسکپذیری
کنترل احساسات
قابلیت ریسکپذیری
میزان پذیرش ریسک در بازارسرمایه بسیار متفاوت است. علی الخصوص که این ریسک در سرمایهگذاری باشد. همه افراد از نظر قابلیت ریسکپذیری میتوانند وارد بازارسرمایه شوند. اما میزان کسب سود و درآمد آن ها از این بازار بسته به میزان ریسک پذیری افراد متغییر است. معمولاً در بازارسرمایه افرادی که دارای قدرت ریسک پذیری پایینتری هستند تمایل به سرمایهگذاری در صندوقهای سرمایهگذاری داشته تا ازسود ثابتی بهره مند شوند. یا اینکه با خرید اوراق مشارکت در بورس فعالیت دارند و سود کمتری را دریافت می کنند. اما، افرادی که دارای قابلیت ریسکپذیری بیشتری هستند به شرط داشتن توانایی و شرایط لازم با سرمایهگذاری در صندوقهای سبدگردانی، سرمایهگذاری در بورساوراق بهادار و یا بصورت شخصی به معامله گری در بازاربورس می پردازند که از این طریق میتوانند سود بیشتری را کسب نمایند. معمولاً بیشترین سود در انجام معاملات به صورت شخصی است که علاوه بر قدرت ریسک بالا، نیاز به تجربه و دانش تخصصی در زمینه بورس دارد.
کنترل احساسات
یکی از اصلیترین و مهمترین عوامل موثر در بازاربورس کنترل احساسات و هیجانات است که میتواند مانع از بروز ضرر در بازاربورس شود. اما چگونه؟
اول جلوگیری از انجام معاملات بدون پشتوانه
به این معنی که در بسیاری از اوقات فرد معاملهگر با توجه به نمودار بازار و به اصطلاح به صورت چشمی و احساسی یکسری از پیشبینیها را انجام داده و شروع به معامله میکند، که ممکن است تبعات سنگینی را برای او به همراه داشته باشد. اما اگر فرد بر روی احساسات خود مسلط بوده و آن را کنترل نماید از انجام چنین معاملهای صرفنظر میکند.
دوم کنترل احساسات در خروج از معامله
پس از انجام معامله فرد در انتظار سود است اما ناگهان معامله وارد ضرر میشود و معمولاً افراد احساساتی سریعاً از معامله خارج شده و به تعبیر خودشان با ضرر کمتر معامله را تمام میکنند، اما ممکن بود روند قیمتی برگشته و میزان ضرر را صفر میکرد. خروجهای احساسی در بلندمدت و تعداد معاملات بیشتر ضررهای زیادی را به این افراد وارد میکند.
توانایی تحمل ضرر و صبر در معاملات برای کسب سود سرمایهگذاری در بورس
قابلیت تحمل ضرر و صبر در معاملات از فاکتورهای اصلی در بازارسرمایه است ، که میتواند معامله گران را در این بازار کمک کرده و از این طریق مشکلات سیستم معاملاتی خود را اصلاح نمایند. بطور طبیعی تمام معاملات منتهی به کسب سود نخواهد شد و این امکان وجود دارد در برهه ای از زمان سرمایهگذاران بدلیل نوسانات بازار دچار ضرر در معاملات شوند. پس اگر تحمل ضرر را نداشته باشند به طور کلی نسبت به سرمایه گذاری و بازار بورس دچار بدبینی شده و موقعیت های مناسب جهت سرمایه گذاری و کسب سود بیشتر را از دست خواهند داد. یکی از تواناییهای که افراد بایستی برروی آن تمرکز کرده و هر روز نسبت به قبل آن را توانمندتر سازند صبر در معاملات بوده که این عامل جهت کسب سود در بورس اوراق بهادار و سرمایهگذاری در بورس بسیار موثر است.
داشتن دانش و اطلاعات لازم به همراه تجربه کافی برای کسب درآمد ماهیانه از بورس
داشتن دانش تخصصی و فنی لازم در هر کاری عامل موفقیت در آن کار خواهد بود. وجود اطلاعات مالی، نیاز به تحلیل دادهها و موارد دیگر در بازار بورس سبب شده است که افراد جهت کسب سود بیشتر ملزم به کسب دانش و تجربه در این حوزه گردند.
اما برای افرادی که اطلاعات کافی و لازم را ندارند صندوقهای سرمایه گذاری می تواند گزینه مناسب تری برای سرمایهگذاری در بازاربورس باشد. البته باید توجه داشت این دسته از سرمایهگذاران از سود پایینتری برخوردار خواهند شد. اگر سرمایهگذار دانش تخصصی و فنی لازم در زمینه سرمایهگذاری در بورساوراق بهادار را داشته باشد و چاشنی تجربه را هم به آن اضافه نماید میتواند مستقل به انجام معاملات پرداخته و سود بالاتری را کسب نماید. داشتن اطلاعات و دانش روز و کارآمد به همراه تجربه جزو تواناییهای اکتسابی است و هر فردی میتواند بعد از گذراندن دورهها و تحقیق در این موارد اطلاعات لازم را برای سرمایهگذاری در بورس به دست آورد. داشتن تجربه در بازاربورس نقش بسیار مهم و تعیین کننده ای را دارد. برای کسب تجربه لازم در زمینه سرمایهگذاری بایستی در این بازار به فعالیت بپردازید تا با درک درست نسبت به روند و نوسانات بازار بتوانید بهترین استراتژی را برای فعالیت در بازار انتخاب نماید و به کسب سود بپردازید. شاید کسب این تجربه برای سرمایهگذار همراه با ضرر باشد و این جز جدایی ناپذیر بازارسرمایه است.
میزان سرمایه برای ورود به بورس و عدم طمع برای کسب سود سرمایهگذاری در بورس
میزان سرمایه برای ورود به بازارسرمایه یکی از مواردی است که حائز اهمیت میباشد طبیعی است که هر چه میزان سرمایه فرد بیشتر باشد میتواند سود بیشتری کسب کند، اما باید توجه داشت که سرمایه زیاد به چه قیمتی وارد این بازار میشود. ماهیت بازار سرمایه پر از ریسک بوده، پس اگر فردی با دارایی و سرمایه اصلی خود وارد بازار بورس شود کار معقولی را انجام نداده است. چراکه ممکن است با کوچکترین ریسک تمامی سرمایه از دست برود. به همین دلیل نوع سرمایه ورودی به بازاربورس از میزان سرمایه بسیار مهم تر میباشد. بهتر است سرمایه مورد نظر جهت سرمایهگذاری در بورس سرمایه مازاد باشد تا در صورت بروز نوسانات بازار ضرر سنگینی به سرمایهگذار وارد نشود. یکی دیگر از آفتهای که باعث ضرر در معاملات در بازاربورس میشود، طمع برای کسب سود بیشتر در بازه زمانی بسیار کوتاه است. همواره باید در نظر داشت که سود سرمایهگذاری در بورس باید متناسب با استراتژی معامله باشد.
کلام آخر
براساس موارد عنوان شد میتوان گفت تمام افراد میتوانند از طریق صندوقهای سرمایه گذاری و شرکتهای سبدگردان در بازاربورس سرمایهگذاری کرده و کسب سود نمایند. اما برای اینکه افراد شخصاً و بصورت مستقل وارد بازاربورس شوند و از سود بیشتری بهرهمند شوند، نیازمند یکسری خصوصیات و قابلیتها می باشند.از جمله این تواناییهای قابلیت ریسکپذیری و کنترل احساسات است که برای سرمایهگذاری در بورس اوراق بهادار لازم است. توانایی تحمل ضرر و صبر در معاملات برای کسب سود از سرمایهگذاری در بورس و همچنین داشتن دانش و اطلاعات لازم به همراه تجربه کافی برای کسب درآمد ماهیانه از بورس میتواند یکی دیگر از قابلیتهای باشد که افراد به آن نیازمند هستند.